Zomervakantie van 2014:

- zondag om 18u00 tot vrijdag om 16u00.

Shetlanderkamp:

Hallo, wij zijn een educatieve kinderboerderij uit Montenaken in het zuiden van Limburg, midden in de fruitstreek.

In het Haspengouwse landschap houden wij verschillende gekende boerderijdieren zoals schapen, geiten, pony’s en ezels. Om de paardenliefhebbers van dienst te zijn hebben we verschillende shetlandponys. Met deze dieren kunnen we de eerste stappen zetten in de wereld van de paarden. We leren de ponys verzorgen met borstelen, kammen, hoeven verzorgen en natuurlijk voederen. Daarna zijn we klaar voor het halster en het zadel. Stap voor stap leren we dan om op de pony’s te rijden. We kunnen dit best eerst oefenen in de paardenpiste.

Later kunnen we het volledige park gebruiken en nog later misschien wel de omringende velden en holle wegen. Stilaan leer je je shetlander goed kennen en ga je leuke ritjes maken. Natuurlijk moet je van een boerderij profiteren en gaan we voor en na de shetlanders ook de rest wel eens verkennen. Als je toch al ponyrijdend langs de weides passeert kan je gerust kennis maken met de ezels, schapen, ganzen en geiten.

Ook ’s avonds als we terug gaan naar de boerderij kunnen we nog met vele andere dieren in contact komen. Na een lange paardendag bezoeken we de kleinere dieren: konijnen, cavia’s, chinchilla’s, hamsters, wasberen, stekelvarken, kippen, duiven, en vele terrariumdieren zoals varanen, agamen, gekko’s, spinnen en slangen.

Zo zie je maar: een écht leuk shetlanderkamp heeft ook net dat ietsje méér! En als er tussendoor dan toch nog een momentje vrije tijd is maken we een huifkartocht, een kampvuur met BBQ, een behendigheidsparcours met boerderijmachines, … kortom voor elk wat wils en véél actie.

Prijs voor het SHETLANDERKAMP:

De prijs voor dit kamp is €260

Tot binnenkort! En… denk eraan: schrijf op tijd in want er zijn slechts een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar.

Vorige

OPGELET:

Inschrijven via www.activak.be