Hallo!!

Hieronder vind je een overzicht van verschijdene partners die je kan bezoeken door op hun link te klikken.

Partners:

Activak - Vakanties op maat van de kinderen

Activak organiseert al meer dan 15 jaar vakanties voor jongeren, die zeer nauw aansluiten bij de leefwereld van de kinderen...
Klik hier om meer te lezen.

Harry Malter

In 2012 vierde het Familiepark z’n 20 jarige bestaan met nieuwigheden & extra attracties...
Klik hier om meer te lezen.

Dierenpark BestZOO

Een mooi en gezellig dierenpark. Kom oog in oog te staan met onze bijzondere diersoorten die u maar op weinig andere plekken zult zien...
Klik hier om meer te lezen.

VZW BEWUST. Beschut Wonen Sint-Truiden.

In Sint-Truiden betekent beschut wonen sinds 1978 een welgekomen aanvulling op intramurale en ambulante geestelijke gezondheidszorg...
Klik hier om meer te lezen.

DAP De Kabei

Dierenartsenpraktijk De Kabei is gelegen in het doodlopende straatje Kabei te Sint-Truiden. U kan hier met uw huisdier terecht bij dierenartsen Karlo Van Rompaey en Inès Van Crombruggen...
Klik hier om meer te lezen.

Gingelom

Verschillende Gingelomse horecazaken hebben zich geëngageerd om toeristische informatie te verspreiden aan toeristen en eigen inwoners...
Klik hier om meer te lezen.

Groen Actief

Speeltoestellen, tuinhuisjes, carports, alle tuinhout, en meer ….
Klik hier om meer te lezen.

Groene Zorg

De term ‘Groene Zorg’ werd in het leven geroepen om een duiding te geven aan alle mogelijke vruchtbare combinaties van een groene omgeving met de zorg voor een brede waaier kwetsbare groepen uit de samenleving...
Klik hier om meer te lezen.

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon...
Klik hier om meer te lezen.

Le Monde Sauvage

Monde Sauvage in het Luikse Aywaille is Belgiës enige safaripark...
Klik hier om meer te lezen.

Mondo Verde

Aanleiding De transformatie van "Wereldtuinen Mondo Verde" naar "Familiepark Mondo Verde" brengt heel wat teweeg binnen de organisatie. Niet alleen verbreedt Mondo Verde haar horizon om meer bezoekers aan te spreken, ook brengt dit nieuwe en andere verantwoordelijkheden mee...
Klik hier om meer te lezen.

Mont Mosan

Dichtbij het historisch centrum van het gezellige stadje Hoei, ontdekt U in een groene en rustige omgeving het park Mont-Mosan...
Klik hier om meer te lezen.

Olmense Zoo

De Olmense Zoo maakt de Antwerpse Kempen een stukje exotischer. Dankzij het wijds en natuurlijk karakter voelen zowel mens als dier zich hier thuis...
Klik hier om meer te lezen.

SLE

De huidige ver doorgedreven industrialisatie en specialisatie in de moderne landbouw, zorgt voor een genetische verschraling van onze huisdierrassen...
Klik hier om meer te lezen.

Zoo Aken

Dierenpark Aken is ontstaan in 1966, in een natuurreservaat het "Drimborner Wäldchen”. In de daarop volgende jaren is ons park steeds verder ontwikkeld en gegroeid...
Klik hier om meer te lezen.

Activak

Vakanties op maat van de kinderen.

Activak organiseert al meer dan 15 jaar vakanties voor jongeren, die zeer nauw aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. We denken dan tijdens zo’n vakantie uiteraard allen aan de kinderen, en zetten hen dan op de eerste plaats.

Zo geven we hen de aandacht die ze verdienen, en zorgen we ervoor dat alles kindvriendelijk aangeboden wordt. Dit zowel naar activiteiten toe, maar zeker ook naar maaltijden of speciale wensen.

Wat maakt voor uw kind en u een kamp nu zo bijzonder?

Klik hier om de website van Activak te openen. ×

Harry Malter

In 2012 vierde het Familiepark z’n 20 jarige bestaan met nieuwigheden & extra attracties. Een combinatie van ervaren tradities en een moderne kijk moeten ervoor zorgen dat het park ook de volgende 20 jaar een thuis biedt aan exotische dieren en een “thuis” gevoel oproept bij de bezoekers.

2010: wasberen- en skunkverblijf, jungle parcours, kapucijnapen volière, zweefmolen, introductie ‘EDUFUN’ (workshops & voedersessies).

2011: stokstaartjesverblijf, tropische hal ringstaartmaki's, aanplantingen doorheen het park, uitbreiding restauratie

2012: circusgebouw, witoorpenseelaapjes, speeltoestellen, aanplantingen doorheen het park, uitbreiding restauratie

2013: aanleg paden, nieuwe weide & stal voor de kamelen, aanleg verblijf rode ibissen & kookaburra's, opening EDUFUN gebouw op de speeltuin

2014: nieuwe verblijven voor de rhesusapen & beverratten, vernieuwing speeltuin & pic-nic Als ongesubsidieerde privé-dierentuin staan wij volledig in voor alle kosten die onze dieren en attracties met zich meebrengen.

Elk jaar proberen wij onze bezoekers enkele nieuwigheden aan te bieden. Aangezien geen twee dagen dezelfde zijn en plannen nog sneller gewijzigd worden dan gemaakt, kunnen wij jammer genoeg niet op voorhand meedelen welke plannen exact in het vooruitzicht liggen.

Wij hopen ons park op een termijn van 5 jaar om te toveren tot een kleine groene oase waar u tot rust kan komen en uw kinderen een toffe dag beleven!

Harry & Sarah Malter

Klik hier om de website van Harry Malter te openen. ×

Dierenpark BestZOO

Een mooi en gezellig dierenpark. Kom oog in oog te staan met onze bijzondere diersoorten die u maar op weinig andere plekken zult zien.

Bewonder katachtigen zoals jaguars, panters, puma’sen laat u verrassen door kamelen, kleurrijke vogels en vele andere bijzondere dieren. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven in het park! Kom lekker ravotten in de speeltuin vol uitdagingen of knuffel de dieren in de kinderboerderij.

Kortom; U komt ogen tekort in BestZOO!

Klik hier om de website van Best Zoo te openen. ×

VZW BEWUST

Beschut Wonen Sint-Truiden.

In Sint-Truiden betekent beschut wonen sinds 1978 een welgekomen aanvulling op intramurale en ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Via deze site kan u kennismaken met ons initiatief beschut wonen en de hieruit ontstane aanverwante projecten in samenwerking met andere partners in de geestelijke gezondheidszorg.

Klik hier om de website van Bewust te openen. ×

DAP De Kabei

Dierenartsenpraktijk De Kabei is gelegen in het doodlopende straatje Kabei te Sint-Truiden. U kan hier met uw huisdier terecht bij dierenartsen Karlo Van Rompaey en Inès Van Crombruggen.

In 2004 startte dierenarts Van Rompaey deze praktijk op. De praktijkruimte is ondertussen verbouwd en vergroot. Vanaf het voorjaar 2011 wordt gebruik gemaakt van 2 consultatieruimtes, een wachtkamer, hospitalisatieplaats, operatiekamer en apotheek. Parking is er vóór de praktijk.

Klik hier om de website van DAP De Kabei te openen. ×

Gingelom

Verschillende Gingelomse horecazaken hebben zich geëngageerd om toeristische informatie te verspreiden aan toeristen en eigen inwoners.

Buiten de openingsuren van het gemeentehuis kan iedereen er terecht voor brochures, folders en kaarten.

Klik hier om de website van Gingelom te openen. ×

Groen Actief

Speeltoestellen, tuinhuisjes, carports, alle tuinhout, en meer … Wij maken wat u vraagt, in eigen fabricaat. Plaatsing over heel België.

Grote steenweg 143a
3440 Halle Booienhoven

Klik hier om de website van Groen Actief te openen. ×

Groene Zorg

De term ‘Groene Zorg’ werd in het leven geroepen om een duiding te geven aan alle mogelijke vruchtbare combinaties van een groene omgeving met de zorg voor een brede waaier kwetsbare groepen uit de samenleving.

In veel gevallen vindt de Groene Zorg plaats op een actief land- of tuinbouwbedrijf dat samenwerkt met een welzijns- of zorgvoorziening. In dat geval spreken we van een zorgboerderij.

Maar 'Groene Zorg' is ruimer dan dat. Onder 'Groene Zorg' verstaan we ook:

Klik hier om de website van Groene Zorg te openen. ×

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien.

In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de air trampoline of spelen in het zand.

Klik hier om de website van Kasteelpark Born te openen. ×

Le Monde Sauvage

Monde Sauvage in het Luikse Aywaille is Belgiës enige safaripark.

Gelegen in een prachtig bebost gebied kan je of de autosafari nemen tussen de Afrikaanse Savannebewoners of op wandelsafari langs zeeleeuwen, diverse katachtigen, Amerikaanse wouden en nog veel meer.

Klik hier om de website van Le Monde Sauvage te openen. ×

Mondo Verde

Aanleiding

De transformatie van "Wereldtuinen Mondo Verde" naar "Familiepark Mondo Verde" brengt heel wat teweeg binnen de organisatie. Niet alleen verbreedt Mondo Verde haar horizon om meer bezoekers aan te spreken, ook brengt dit nieuwe en andere verantwoordelijkheden mee.

Met het ontstaan van de dierentuin in Mondo Verde, is het van belang om in lijn met de geldende richtlijnen een compleet en verantwoord educatief programma op te stellen. Om te voldoen aan de normen die van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie hierbij in acht moeten worden genomen, is het Hoofd Dierverzorging de taak toebedeeld om hier concrete invulling aan te geven.

Visie en Doelstelling

Wat Mondo Verde zelf voor ogen heeft met de ontwikkeling en het implementeren van het educatieve programma, is om op een duidelijke, creatieve en unieke (Mondoverdiaanse) wijze aan bezoekers te laten zien en te laten ervaren wat het verband is tussen urbanisatie, ontbossing, soortendiversiteit, bedreiging met uitsterven, fokprogramma's en het welzijn van dieren in gevangenschap.

Doelgroepen

Mondo Verde richt de pijlen op alle bezoekers, maar voorziet onderwijstechnisch zeker ook in een welkome aanvulling op het reguliere lesmateriaal dat hiermee verband houdt. Het regionale voortgezet- en basisonderwijs zullen namelijk proactief benaderd en betrokken worden om leerlingen in Mondo Verde kennis te laten maken met relevante materie over natuur, natuurbescherming en de instandhouding van bedreigde plant- en diersoorten.

Er zal gekozen worden voor een verdeling op leeftijdsklasse enerzijds en op opleidingsniveau anderzijds. Verder zal er ook nog afhankelijk van het seizoen gekozen (kunnen) worden voor een thematische inslag.

Beoogde resultaten

Het door middel van een volwaardig en vooruitstrevend educatief programma creëren van bewustwording over dierenwelzijn en de onderkenning van globale problematiek, die als grote bedreiging geldt voor talloze planten- en diersoorten.

Klik hier om de website van Monde Verde te openen. ×

Mont Mosan

Dichtbij het historisch centrum van het gezellige stadje Hoei, ontdekt U in een groene en rustige omgeving het park Mont-Mosan.

Het ideale plekje voor ontspanning met de hele familie. De kinderen kunnen zich veilig vermaken in één van de grootste speeltuinen uit de streek. Ons kinder pretpark met (kleuter) speeltuin wordt jaarlijks uitgebreid met nieuwe attracties. Het geschikte moment de dierenwereld van dichtbij te zien. Bezoek onze mini dierentuin met de bekende zeeleeuwen-, zeehonden-, en papagaaien-demonstraties.

Verder wonen in ons leerrijk dierenpark ook nog kangoeroes , varkens, geitjes, en wasbeertjes. Wij bieden kinderen de unieke mogelijkheid een ritje te maken op onze pony's.

Gratis Parking. Geniet van de cafétaria, terras, frituur & snacks met democratische prijzen. Zoveel troeven voor een gezellig dagje samen met familie en vrienden .

Het recreatiepark Mont-Mosan, een betaalbare berg vermaak voor het hele gezin! Interessante voorwaarden voor groepen. Scholen, clubs, verenigingen, jeugdwerking zijn van harte welkom. In het kort: "Het paradijs voor kinderen en ouders."

Klik hier om de website van Mont Mosan te openen. ×

Olmense Zoo

De Olmense Zoo maakt de Antwerpse Kempen een stukje exotischer. Dankzij het wijds en natuurlijk karakter voelen zowel mens als dier zich hier thuis.

De Tropenhal (2000 m2 overdekt - nieuw sinds 2012), de uitgestrekte Savanne met o.a. Afrikaanse olifanten en giraffen, de Wandelvolière met meer dan 100 exotische vogels en het Berenbos zijn een aanrader voor de echte natuurliefhebber!

Maar er is nog meer ...

Ga lekker griezelen in het Reptielenhuis, breng een bezoekje aan Casa Panthera, het huis van de zwarte en gevlekte panters, lynxen en andere katachtigen, of neus rond in het Zoogdieren- of Vogelmuseum. Vergeet ook zeker niet om langs enkele pronkstukken van de dierentuin te wandelen: de witte tijgers en witte leeuwen.

Dankzij de succesvolle kweekprogramma’s zie je ook ieder jaar weer jonge dieren hun eerste stapjes zetten in de Olmense Zoo.

Voor wie dit alles nog niet genoeg zou zijn: de kinderboerderij, de speeltuinen, het springkussen en de trampolines, alsook de gratis zomeranimatie maken van uw bezoek een echt speelparadijs!

Heb je zelf nog enkele leuke ideëen voor jouw bezoek? Aarzel niet om ons te contacteren! De Olmense Zoo zoekt graag samen met jou naar een geschikte formule om jouw dag compleet te maken!

Klik hier om de website van Olmense Zoo te openen. ×

SLE

De huidige ver doorgedreven industrialisatie en specialisatie in de moderne landbouw, zorgt voor een genetische verschraling van onze huisdierrassen.

De oude rassen passen niet meer in deze landbouw en verdwijnen uit het straatbeeld. Slechts enkele gespecialiseerde en hoogproductieve rassen blijven over. Daarnaast drijven diverse 'modetrends' bij de hobbyfokkers heel wat neerhofrassen naar de gevarenzone. Vele 'oude' rassen van landbouw- en neerhofdieren zijn reeds verdwenen, vele andere staan op het punt te verdwijnen.

Steunpunt Levend Erfgoed komt op voor het bewaren van onze oude en streekeigen rassen. Niet alleen kippen, kalkoenen, eenden, ganzen, duiven, konijnen en honden, maar ook schapen, geiten, varkens, runderen en paarden dragen onze zorgen weg.

Reeds meer dan vijftien jaar ijvert Steunpunt Levend Erfgoed voor dit doel. Wij brengen de problematiek rond oude huisdierrassen weer onder de aandacht. Steunpunt Levend Erfgoed organiseert manifestaties om onze rassen in de kijker te plaatsen en neemt deel aan diverse tentoonstellingen en beurzen en organiseert fokprogramma's.

Als lid bent u natuurlijk steeds welkom. Een groeiend ledenaantal maakt het immers mogelijk om op een degelijke manier onze rassen te beschermen en ze te bewaren voor de toekomst! Het dagelijks bestuur staat in voor de algemene leiding van Steunpunt Levend Erfgoed. De bestuursleden stippelen het beleid van SLE uit en leggen de budgetten hiervoor vast. Zij zijn verantwoordelijk voor het ledentijdschrift De Ark, voor de uitwerking van de jaarlijkse Levend Erfgoed expo, voor deelname aan manifestaties waarop SLE wordt uitgenodigd en voor het financiële beleid van de vereniging.

Daarnaast onderhouden de leden van het dagelijks bestuur contacten met diverse instanties en overheden die van belang kunnen zijn voor de instandhouding van ons Levend Erfgoed. Ook de uitwisseling en de coördinatie tussen de verschillende werkgroepen vindt plaats binnen het dagelijks bestuur.

Klik hier om de website van SLE te openen. ×

Zoo Aken

Dierenpark Aken is ontstaan in 1966, in een natuurreservaat het "Drimborner Wäldchen”. In de daarop volgende jaren is ons park steeds verder ontwikkeld en gegroeid.

Een wandelroute van ca. 3 km gaat door het park langs meer dan 1700 dieren waarvan 250 rassen en soorten. Er is van alles te zien, van Aziatische kamelen, antilopen, exotische vogels, struisvogels, Watussi runderen tot zebra’s.

Ook een groot aantal inheemse dieren leven er in het park. In en om een groot watergebied met rondom meerdere vijvers voelen zich meer dan 70 soorten watervogels thuis. Onder andere eenden, ganzen en zwanen die ook gevoerd mogen worden.

Het doel van ons park is het samen brengen van mens en dier. Dit gebeurt b.v. op de kinderboerderij waar de dieren graag geknuffeld en gevoerd mogen worden. Schoolkinderen verzorgen onder leiding van twee leidsters de dieren op de boerderij.

Om de dieren goed te kunnen bekijken en om een kleine pauze te houden neemt u gewoon even plaats op één van de vele banken of stoelen in ons park. De kinderen kunnen in de speeltuin even bijkomen van alle indrukken.

Drankjes, ijs, souveniers enz. zijn te koop in het winkeltje of in de automaten. Heeft u zin om uitgebreid te eten dan kunt u dit in het restaurant vlak naast het park.

Klik hier om de website van Zoo Aken te openen. ×